BUSQUEM UNA FAMÍLIA PER AL CURS 2016-2017

Pescallunes és un projecte d’educació viva i criança natural per a infants nascuts el 2013-2014, que va començar a caminar el setembre del 2015 al barri de Gràcia. Actualment, tenim una plaça per al curs 2016-2017, que comença el 8 de setembre de 2016.

El projecte es va començar a gestar el novembre de l’any 2014, quan un grup de mares i pares del barri es van unir per crear un grup de criança que satisfés les seves necessitats i les dels seus fills. Després de diverses reunions, es va establir que l’objectiu principal del grup seria agafar les bases de l’educació viva i potenciar-ne els valors, amb respecte i amor per al desenvolupament dels petits, i amb una implicació total de les famílies i de l’educadora. El grup de criança està pensat inicialment fins al juliol de 2017 amb possibilitats de continuïtat en funció de la voluntat de les famílies.


Ens basem en els principis del moviment lliure i autònom, i en el joc com a base d’aprenentatge, per això comptem amb una educadora, a banda de dues mares o pares actius cada dia, que donen suport a la figura de l’acompanyant principal. L’objectiu és ser deu famílies perquè la ràtio sigui de 3 infants per adult. Els pares actius son diferents cada dia, amb la qual cosa un membre de cada família ha d’estar un matí a la setmana a l’espai i ha de fer el dinar un cop cada quinze dies per a tots els nens i els tres adults. L’horari és de 9 a 14 h de dilluns a divendres, amb entrada flexible fins a les 10 h.Ens hem constituït com a associació i l’educadora té un contracte laboral amb un sou digne, acordat entre ella i les famílies. Els pares ens encarreguem de tota la logística, és a dir, ens repartim els torns per fer neteja, el menjar (ecològic, de proximitat i de temporada), preparar el material, etc., i l’educadora s’encarrega de tota la part pedagògica. Funcionem de manera assembleària i prenem les decisions per consens. Ens trobem un cop al mes amb l’educadora per informar, exposar propostes, aprendre del dia a dia, etc., un cop al mes per tractar temes logístics i fem assamblees emocionals quan cal. Treballem per comissions i un membre de cada família s’ha de comprometre a formar part d’almenys una: comissió de gestió interna, comissió econòmica, comissió d’alimentació, comissió logística, comissió de bricolatge, etc. La majoria de les famílies som de fora de la ciutat, així que Pescallunes esdevé per a tots nosaltres un nou espai familiar on compartir i aprendre.El local és al carrer Llibertat, a Gràcia. Està completament equipat per als nens i té pati, fins ara havia funcionat com a escoleta d’educació lliure i té tots els permisos en regla. També som socis de l’Associació del Jardí del Silenci i hi fem sortides habitualment. Allà compartim espai (també un sorral) amb altres grups de criança del barri. La quota mensual és de 261 €/mes, que inclou el sou de l’educadora, el lloguer del local i altres despeses extres, com ara el material.La llengua vehicular del grup és el català i el contacte diari amb els nens per part de l’acompanyant principal també. Atès que hi ha famílies d’origen diferent, però, a les assemblees hi és present el català i el castellà, i fins ara amb els nens també el francès.Si creieu que us pot interessar el projecte i voleu conèixer-nos, us animem que ens escriviu a pescallunes2015@gmail.com
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s